ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018
Τα πιο δημοφιλή είδη του καφέ
esp

Ο καφές είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ρόφημα. Είναι αυτό που σε ξυπνάει το πρωί, σου κρατάει συντροφιά μετά το μεσημεριανό, είναι αφορμή για έξοδο με την παρέα.

Τα τελευταία χρόνια ο καφές έχει σταματήσει να είναι ένα μονότονο ρόφημα. Η διαρκής αναζήτησή μας για νέες απολαύσεις έχει φέρει πολλές αλλαγές στο χώρο του καφέ και ο κλασικός “Ελληνικός” έχει αντικατασταθεί με άλλα είδη που προσφέρουν τη δική τους μοναδική γεύση και χαρακτήρα.

Espresso
Ο “βασιλιάς” του πρωινού καφέ έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές τα τελευταία χρόνια. Ο espresso είναι ο πιο γρήγορος καφές καθώς αποτελείται από καυτό νερό και αλεσμένο καφέ!

Double Espresso (Doppio)
Για όσους θέλουν να ξυπνήσουν πολύ πιο γρήγορα! Διπλή δόση espresso σε ένα φλιτζάνι καφέ.

Ristretto
Ο συγκεκριμένος καφές φτιάχνεται όπως ο espresso, αλλά ο χρόνος εκχύλισης είναι μικρότερος. Έχει σκούρο χρώμα και λιγότερη καφεΐνη.

Lungo
Το Lungo είναι το αντίθετο του ristretto. Έχει μεγαλύτερο χρόνο εκχύλισης και έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο ήπιο σε ένταση καφέ με περισσότερη καφεΐνη.

Caffè Americano
Είναι ο κλασικός espresso με την προσθήκη καυτού νερού!

Machiatto
Για την παρασκευή του espresso machiatto σε ένα φλυτζάνι espresso το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή ποσότητα αφρόγαλα.

Cappuccino
Ο cappuccino έχει πολλούς φίλους καθώς είναι ένας καφές που συνδυάζει τον espresso με το γάλα. Παρασκευάζεται από ένα διπλό espresso ή έναν espresso lungo και συνοδεύεται με αφρόγαλα. Στο τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα.

Café Latte
Ο Café Latte αποτελείται από μια διπλή δόση espresso και περίπου 300ml γάλα ζεσταμένο στον ατμό χωρίς αφρό.

Mocha
Ο καφές Mocha είναι αρκετά ιδιαίτερος! Σε ένα διπλό espresso, προσθέτουμε ζεστή σοκολάτα και γάλα ζεσταμένο στον ατμό. Στο τέλος, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη σοκολάτα σε σκόνη.

SHARE: