ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020
3 + 1 βήματα για την απόλυτη αποτοξίνωση του οργανισμού
esp

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την κακή διατροφή και την καθιστική ζωή τείνουν να προκαλούν αυξημένη συσσώρευση τοξινών στο σώμα με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διαδικασία ελέγχου του σωματικού βάρους. Η αποτοξίνωση βοηθάει στη μείωση της κατακράτησης υγρών και αυξάνει την αποβολή των τοξινών. Όσο πιο καθαρό είναι το σώμα μας από τοξίνες, τόσο πιο εύκολο είναι να ελέγχουμε το βάρος μας.

Αρκεί να ακολουθήσουμε μερικά μικρά βήματα στην καθημερινότητά μας, ώστε να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας από βλαβερές ουσίες και συστατικά που μπλοκάρουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Βήμα 1 – Φυσικός χυμός το πρωί

Ένας φρεσκοστυμμένος χυμός από φρούτα εποχής και θρεπτικά λαχανικά αποτελεί την ιδανική εκκίνηση για να “πάρει μπρος” το σύστημα του οργανισμού και να κρατήσει τα επίπεδα ενέργειας στο φουλ. Δοκιμάστε το για μια μέρα γεμάτη ενέργεια και έντονη αίσθηση ευεξίας.

 

Βήμα 2 – Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε

Κατά το διάστημα της αποτοξίνωσης είναι σημαντικό να αποφύγει κανείς τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και φυσικά τον μεγαλύτερο εχθρό του detoxing… το junk food! Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται και στην κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο αποτελεί και έναν από τους βασικούς υπαίτιους της κατακράτησης. Μερικές βασικές τροφές που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημειρνή μας διατροφή είναι:

  • Φρούτα
  • Λαχανικά
  • Μπάρες Δημητριακών
  • Superfoods
  • Ψάρι
  • Όσπρια
  • Λάδι ελιάς
  • Ξηρούς καρπούς
  • Πράσινο τσάι
  • Ένα με τρία λίτρα νερού ανά ημέρα

 

Βήμα 3 – Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση

Και φυσικά δεν μιλάμε απαραίτητα για υπερβολικές ώρες στο γυμναστήριο ή ακραία κατανάλωση χρόνου και ενέργειας. Είκοσι με τριάντα λεπτά γρήγορο περπάτημα την μέρα αρκεί για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βάλτε στο πρωινό σας πρόγραμμα έναν περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς λίγο πριν τη δουλειά ή ολοκληρώστε τη μέρα σας με έναν περίπατο με κάποιον φίλο.

 

Βήμα 4 – Κάντε το νερό τον καλύτερο σας φίλο

Το νερό αποτελεί τον κατάλληλο βοηθό μας για να «καθαρίσουμε» τον οργανισμό! Καταναλώστε 1,5 με 2 λίτρα νερού την ημέρα και θα παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Ακόμη, μπορείτε συνδυαστικά να προτιμήσετε φρούτα με έντονη περιεκτικότητα σε νερό (π.χ. γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια), που θα βοηθήσουν ακόμη πιο σημαντικά τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Ακολουθήστε τα βήματα και ο οργανισμός σας θα πει αντίο σε τοξίνες και βλαβερές ουσίες.

SHARE: